Krásná Lípa odjela z Benešova s debaklem

V sobotu, 19.10., přijelo do Benešova favorizované mužstvo TJ Krásná Lípa. Tento zápas byl očekáván s tím, že ukáže sílu našeho mužstva, jestli se může měřit se svým nejbližším konkurentem v tabulce soutěže okresního přeboru. V týdnu naši chlapci poctivě trénovali a připravovali se takticky na obávaného soupeře z centra CHKO České Švýcarsko.

Zápas byl zahájen úvodním hvizdem hlavního arbitra ve 14:30. Ještě turnikety stadiónu u Ploučnice přicházeli diváci, a nestačili se ani rozkoukat, když domácí mužstvo z prvního útoku skórovalo. Petr Halász nepohrdl přihrávkou a přesnou střelou kolem gólmana hostí rozvlnil síť z jeho zády. Neuběhly ani další dvě minuty a Aleš Pop prokázal svou pověst střelce a skóroval podruhé. Ve 4. minutě zápasu byl stav 2:0 pro domácí, což byl šok pro všechny příchozí, a hlavně pro hráče Kr. Lípy, nastoupivší v dresech v červenočerné kombinaci.

Zápas měl velkou intenzitu, a to z obou stran. V týmu hostí svou neutuchající bojovností a technickou vyspělosti na míči vynikal zejména hráč s č. 7, kapitán, jehož každý dotek s míčem hrozil povedenou průnikovou přihrávkou skrze obrannou vozbu domácích a ohrožením naší branky, kterou opět hájil náš „Peter Schmeichel“, Tomáš Osmančík. Diváci se fotbalem bavili, hrál se nádherný mač, v rychlosti a kombinaci se oba týmy vyrovnali. Souboje byly tvrdé, ale v rámci férového boje a hra plynula bez zbytečného kouskování. Tomu přispěl i hlavní rozhodčí, který držel opratě utkání pevně ve svých rukou a píšťalku rozezněl jen, když opravdu došlo k porušení pravidel, či jednoznačnému faulu.

V 21. minutě opět zahrozili domácí. Jan Polanský, který musel naskočit do utkání z lavičky již ve 14. minutě, kdy se zranil náš pilíř obrany Roman Horvát, prokázal svoje umění hlavičkáře, využil své fyzické parametry a nechytatelně skóroval potřetí za záda brankáře soupeře. Ten si bohužel na tento zápas neodnesl dobré vzpomínky, protože se v dalším průběhu velmi nepříjemně zranil při pokusu zlikvidovat útok modrobílých hráčů, kdy při výběhu proti Alešovi Popovi nešťastně došlápl a poškodil si kolenní vazy. Aleš Pop proměnil svůj útok ve 4. branku domácích, hostující gólman byl ale neschopen dalšího účinkování a po dlouhém ošetřování na hrací ploše byl za potlesku tribun odnesen na nosítkách, a musel ho po zbytek zápasu zastoupit náhradník. Stav 4:0 byl pro všechny velkým překvapením, přesto domácí mužstvo muselo být stále ve střehu, konec zápasu byl ještě daleko a hráči soupeře rozhodně neskládali zbraně. To se potvrdilo v 41. minutě, kdy i oni zaslouženě skórovali, a snížili na 4:1, což by konečný stav první půle.

Hráči se odešli do kabin občerstvit, to samé udělali i diváci, kteří se v sychravém odpoledni uchýlili do místní hospůdky se ohřáti. Druhá půle znovu přinesla aktivní hru a atraktivní zápas. Domácí pokračovali v proměňování svých šancí a v 53. minutě se do análů zápasu střelecky zapsal i kapitán Radim Kolář a zvýšil na 5:1. Od tohoto okamžiku bylo o vítězi utkání jasno, přesto obě mužstva stále hrály pro potěchu svou i diváctva a byl k vidění velmi kvalitní fotbal. Ke kuriózní situaci došlo v 78. minutě. Soupeřem v nouzi odkopnutý míč, který dosaženou výškou atakoval přelétající aeroplán při přiblížení na ruzyňské letiště a za přispění gravitační síly padal kolmo z velké výšky před bránu soupeře, si za svá záda nechtěně srazil brankář Krásné Lípy a s hanbou si lehl na trávník a zpytoval svědomí. Pro domácí „zásah shůry“, pro hosty hřebík do rakve. Stav 6:1.

Hosté chtěli tuto minelu odčinit a to se jim povedlo dvěma slepenými góly v 82. a 85. minutě zápasu. Stav 6:3 mohl pozměnit hráč domácích, kdy krásnou individuální akcí obešel dva obránce, ve vápně si stylem „pojď sem, kam jdeš“ posadil na zadek brankáře soupeře, aby utěšenou střelou trefil jen brankovou konstrukci. Toto ovšem nevadilo, protože v 88. minutě uzavřel účet utkání Pepa Hanzl a tak se mohlo začít oslavovat překvapivé, ale plně zasloužené vítězství 7:3 nad týmem z Krásné Lípy. Toto vítězství posunulo v tabulce MSK na třetí místo, právě před svého soupeře.

Po oslavném kolečku, poděkování hráčů divákům, a naopak, se domácí hráči sešli u „metrů piv“ k závěrečnému hodnocení povedeného mače.

Příští zápas odehraje MSK venku, 26.10. na hřišti FK Dolní Poustevna, přejme jim štěstí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *