„7 kulí na Junioru v Děčíně“

Po prázdninové přestávce, je zde opět nová sezóna okresního přeboru. 1. kolo bylo odehráno minulý týden, kdy naši borci uspěli v penaltovém rozstřelu na hřišti Šluknova B, a přivezli cenné dva body do tabulky.

Druhé kolo se hrálo netradičně v neděli, 1.9. na hřišti FK Junior Děčín. Počasí vybízelo k výletu na bicyklech, a tak někteří z fanoušků neváhali, a rozpumpovali své údy šlapajíce podél toku řeky Ploučnice do Děčína. Hřiště Junioru jest útulné, s Březňákem na čepu, který umě ovládá příjemná výčepní.

Diváků se na nedělní dopoledne sešlo poměrně dosti, a tak, v 10:30 mohla vypuknout dlouho očekávaná bitva domácího mužstva postoupivšího z „pralesa“ a stabilního účastníka okresního přeboru přišivšího z Benešova. Benešovští nastoupili ve slušivých černobílých dresech s logem sponzora Interkov na prsou.

Na zápas dohlížela trojice mladých rozhodčích, včetně dámy na pomezní lajně, a nutno podotknout, že zápas vedla v duchu fairplay a s přehledem.

Prvních 20 minut se neslo v duchu oťukávání soupeřů, které skončilo vsítěním první branky domácích, kdy po střele ze střední vzdálenosti náš gólman neudržel míč, a domácí forvard pohodlně dorazil balon za jeho záda. Ještě neustála vřava oslavných výkřiků domácích fandů, a míč si našel cestu do naší branky podruhé, po chybě celé obrany.

Domácí mužstvo, sestávající se z běhavců kolem 20 let věku, hrálo nátlakový fotbal a motalo hlavu našim plejerům, což mělo za následek poločasové skóre 4:1.

Do druhého poločasu nastoupilo naše mužstvo s touhou ještě zápas zdramatizovat a mělo k tomu šanci, kdy hlavní arbitr odpískal pokutový kop proti domácím. Pumlíč si na puntík postavil Radim Kolář, ale kop neproměnil. Po rozehrání od branky domácích se míče zmocnilo naše mužstvo, ale po povedené střele zazvonila pouze domácí branková konstrukce.

Náš tým se stále pokoušel ztéci branku soupeře, ale pokusy středem hřiště narážely na pevnou obranu soupeře, které vévodil hráč s č.2. s vzezřením severského vikinga, přezdívaného místními „almara“. Jest nutno uznat, že tento obránce má již něco odkopáno, a přes něj se jen tak nikdo dostat nemůže.

Domácí se po této krátké eskapádě hostí osmělili, a opět převzali iniciativu na své kopačky, což vedlo, i přes udatnou snahu našeho mužstva, k dalším vsítěným gólům do naší svatyně, až se skóre zápasu zastavilo na stavu 7:3. V neděli „padla kosa na kámen“.

Kaňkou bylo vyloučení našeho zkušeného obránce za faul loktem, což přidělá vrásky na čele trenérské dvojice Benešova, a musí vymyslet, koho na jeho místo postaví do dalšího zápasu, či dvou, po které bude mít náš hráč od disciplinárky stopku.

Těšíme se na první domácí mač, v sobotu 7.9., kdy hostíme FK Mikulášovice a věříme, že naše mužstvo zvítězí za 3 body.

(Pozn. autora: z důvodu potíží u poskytovatele webhostingu došlo ke zpoždění s publikováním tohoto příspěvku)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *