Šest ran do klobouku

Včera, 7.9. jsme poprvé v nové sezóně mohli vidět naše borce na domácím pažitu. Od 17 hodin, přivítali v naší aréně soupeře přišivšího z daleka, a to tým FK Mikulášovice. Návštěva diváctva byla průměrná, ale i tak vytvořili fanoušci bouřlivou kulisu a podporovali náš tým po celou dobu zápasu. Sektor domácích ultras vlajkonošů byl taktéž zaplněn, a za rytmu bubnu hnal náš tým bez ustání ke zteči soupeřovy svatyně.

Zápas se vyvíjel již od prvních okamžiků, kdy hlavní arbitr foukl do píšťalky, pozitivně pro domácí výběr. Naši chlapci chtěli dát zapomenout na předchozí nepodařené vystoupení na hřišti Junioru, kde schytali debakl, a zarputile bušili do obrany soupeře. Ten, jak je již zvykem, také nosí modrobílé barvy, tudíž, Benešovští opět navlékli dresy v černobílé kombinaci.

Po několika útocích, kdy se náš tým víceméně jenom zastřeloval, utekl hostující obraně v 10. minutě zápasu Pepa Hanzl, obstřelil brankáře hostí, ale zazvonil na levou tyč, kde se ve správný čas objevil Radim Kolář, a v klidu zasunul míč za bezmocného chytače Mikulášovic. Domácí diváci odměnili tuto akci nadšeným potleskem, a na elektronické tabuli zasvítil stav 1:0.

V 22. minutě, se po dlouhém vhazování od levé lajny dostal k míči ve skrumáži před brankou hostí Aleš Pop, a nezadržitelně skóroval a zvýšil na 2:0. V 24. minutě zahrozili i fotbalisté Mikulášovic, ale v obrovské šanci útočník hostí nebyl schopen doklepnout míč za záda našeho brankáře. Zápas se vůbec nesl v duchu spalování obrovských brankových příležitostí. Taková jedna situace nastala v 31. minutě, kdy náš hráč po samostatném úniku, kdy stál z oči v oči brankářovi hostí, a mohl ho vyzvat na hru „pojď sem, kam jdeš“ nepochopitelně nezavěsil. Ve 44. minutě tomu ale již nebylo, a Petr Halasz konečně opět rozvlnil síť branky soupeře, a do kabin se šlo za příznivého stavu 3:0 pro Benešov.

Přestávkový program zápasu vyplnili týmy našich Bambini, které ukázali radost z pohybu a práci s míčem, a odehráli krátký mač, který všechny nadchl a byl náležitě oceněn velkým potleskem spokojených diváků.

Druhý poločas hráli naši chlapci na branku u nádraží. Už ve 46. minutě, přišel krásný únik útočníka Benešova po pravé lajně, ten nahrával do velké příležitosti spoluhráči do vápna, ale bohužel, ten míč trochu přeběhl a nedokázal zpracovat a skórovat. Spalování příležitostí pokračovalo, v 58. minutě po obléhání branky Mikulášovic náš hráč vystřelil dělovku, ale ta jenom rozezvučela břevno brankové konstrukce.

K poněkud komické situaci došlo v 69. minutě zápasu, kdy náš plejer opět vystřelil na branku soupeře, opět netrefil zařízení, za to se mu povedlo sestřelit dámu na motorce, právě projíždějící po ulici za plotem arény. K všeobecnému a hlavně jejímu překvapení, bezděky helmou odhlavičkovala míč zpět přes plot na hřiště – nejlepší hlavička dne! Naštěstí se nikomu nic nestalo, a tak jsme se tomuto okamžiku mohli s úlevou zasmát.

Po této úsměvné epizodce se konečně diváci dočkali další branky, kdy v 73. minutě hráč Benešova, Marek Špringl vsítil po krásné kombinaci středem pole čtvrtý gól. Nadto, po dalších čtyřech minutách, rozjásal domácí fans Aleš Pop, který pláchl hostující obraně, která již tou dobou „šlapala vodu v Ploučnici“, a neomylně obstřelil bezmocného „černého čapajeva“ v brance hostí. Účet zápasu na konečných 6:0, uzavřel v 88. minutě Tomáš Nebojsa, který skóroval po nezištné přihrávce od spoluhráče a důkladné „rozborce“ obrany soupeře.

Bylo to krásné, slunečné a horké odpoledne, které přineslo týmu MSK tolik potřebné 3. body do tabulky soutěže. Shodou okolností, ve stejném čase, jako utkání okresního přeboru, se hrálo i utkání české reprezentace, která vyrazila na cestu dalekou do Tbilisi v Gruzii, a tam se jí podařilo ostudně prohrát. Nezbývá než v tomto kontextu poděkovat za výkon mužstvu MSK slovy klasika: „Kam se hrabe repre, to se nedá srovnat…“

Příští, již 4. kolo soutěže odehrají 14.9. od 16:30 naši borci na studené, ale přesto horké půdě hřiště TJ Tatranu Rybniště.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *